לירז

ביטול חוזה שכירות עקב מכירת דירה

שלום, יש לנו חוזה שכירות בתוקף עד 31.10.14. בעל הדירה הודיע לנו כי הוא מוכר את הדירה ויש לנו 60 יום לפנותה "לפי החוק" - כי לטענתו החוק אומר כי לא ניתן למנוע מכירת דירה. האם הדבר אכן נכון? האם העובדה שהוא מוכר את הדירה מבטלת את החוזה שכירות שלנו מולו? בחוזה כמובן אין שום סעיף שמגדיר התנהגות במקרה של מכירה. אשמח לתשובה בנושא.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

מה שנאמר לכם אינו נכון. אין חוק כזה ואין חובה כי תתפנו אלא אם כן זה רשום בחוזה השכירות שלכם. בד"כ כשישנה מכירת דירה שיש בה שוכרים, הקונה מקבל עליו את חוזה השכירות ופועל על פיו. וכל כן השוכרים יכולים להמשיך ולהישאר בדירה תחת הקונה החדש. המוכר צריך לציין בחוזה המכר שלו כי ישנם שוכרים בנכס ,והקונה צריך לקבל על עצמו להמשיך ולכבד את חוזה השכירות בהצלחה.

אופיר כרמלה

חוזה להיתראות מלון דרך חברת ניהול חוזה שנחתם לשנתיים אופציה נוספת לשנתיים ביטול אופציה הודעה 60 יום מראש, מאחר ויש רונה והקונה לא מוכן להמשיך את החוזה עד סוף שנת 2019 והמוכר לחוץ לכבף איך יוצאים מהעיסקה, חב״ המהול לא יגעה את הקונה שמחתימים אותו על הסכם מתמשךש