נירית

הפקדת צ'קים

שלום לפני 3 חודשים חתמתי על חוזה שכירות בדירה שנאלצתי לעזוב אחרי חודשיים מכיוון שפוטרתי מהעבודה זמן קצר אחרי שחתמתי על חוזה השכירות וחזרתי להוריי. כשחתמתי על החוזה נתתי לבעל הדירה 12 צ'קים עבור כל השנה. בגלל ש"שברתי" חוזה בעל הדירה אמר שאני אצטרך למצוא דייר/ת במקומי כדי לצאת מהחוזה. מצאתי דייר שבעל הדירה אישר אבל בעל הדירה לא החזיר לי את הצ'קים שלי. בסופו של דבר בעל הדירה ביקש מהדייר החדש לצאת מכיוון שלא היה מרוצה מאיך שהדייר "שומר" על הדירה והוציא אותו מהדירה. בינתיים הוא הפקיד את הצ'ק שלי בגלל שהוציא את הדייר. האם הוא יכול לעשות כזה דבר? בעל הדירה אישר את הדייר, אני לא יכולה לקחת אחריות על צורת החיים של הדייר החדש.

עו"ד דניאל זיידמן

נירית שלום, כשחתמת על החוזה, התחייבת לשכור את הדירה למשך כל תקופת השכירות הנקובה בו, ואין לך זכות לקצר את תקופת השכירות אלא במקרים ובאופן, שנקבעו מראש בחוזה, אם וככל שנקבעו. לכן, עמדתו המקורית של בעל הדירה, לפיה כדי להשתחרר מהחוזה עלייך לאתר דייר חלופי שיאושר על ידיו הינה מוצדקת. יחד עם זאת, אם וככל שבעל הדירה אכן אישר לך שתקבלי את ההמחאות חזרה (דהיינו, שלא יהיו לו טענות כלפייך) אם תמצאי דייר שיאושר על ידיו, הרי שנוצרה הסכמה חדשה, המשנה את הוראות החוזה המקורי. לכן, מרגע שבעל הדירה אישר את הדייר החדש, וזה האחרון אף החל להתגורר בדירה, ניתן לומר כי בעל הבית כבול בהסכמה החדשה שנוצרה, ומרגע זה את משוחררת מכל התחייבויותייך כלפיו, וכל בעיה שיש לו מול הדייר החדש עליו לפתור ישירות מול הדייר (עמו, יש להניח, חתם בעל הבית על חוזה שכירות חדש). חוות דעתי זו כפופה, כמובן, לנוסח המדויק של ההסכמה החדשה אליה הגעת עם בעל הבית, ואם וככל שההסכמה היתה מסויגת, ומותנית בתנאים כאלה או אחרים, אזי גם המצב המשפטי עשוי להיות שונה מהאמור לעיל.