חן

משכנתא

לא מאשרים לנו את המשכנתא( אף שקיבלנו אישור עקרוני) בגלל שפג תוקפו של היתר הבניה של החברה שבונה את הבנין. האם נפלנו בין הכסאות? הבנין בשלבי סיום, ולכן הם לא מחדשים את ההיתר, וזהו הבנק היחיד שמאשר לנו משכנתא ללא ערבים. האם חש אפשרות לבטל על סמך זה את החוזה ? מה ההשלכות? האם בכך נפסיד את הטבת מס רכישה בדירה ראשונה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

חן שלום, ראשית וללא קשר נסו לקבל משכנתא דרך חברות המשיגות משכנתאות חוץ בנקאיות ,יתכן וזה יפתור את הבעיה. בנוסף ניתן לבצע ביטוח משכנתא בעלות מסוימת וזה יכול לחסוך לכם ערבים. יש לעיין בחוזה עם החברה. בד"כ החברה צריכה לנפק לכם את האישורים המתאימים ולחתום לכם על כל מסמך על מנת שתוכלו לקבל את המשכנתא. על מנת להיות זהיר בתשובתי אנא פנו לעו"ד מומחה בתחום שיבדוק עבורכם את המסמכים. במידה ויתבטל החוזה לא תפסידו את הטבת מס הרכישה . בהצלחה