יויו

צריך הסבר לסעיף לא ברור בחוזה

מדובר בסעיף מחוזה להתחברות לחבילות אינטרנט בבזק. סעיף 3.3: רשאים להצטרף למסלול לקוחות חדשים בשירות האינטרנט המהיר של בזק שלא הסירו את שירות האינטרנט שלהם במהלך ה-30 יום שקדמו להצטרפות. הגדרת לקוח חדש בבזק (תלוי מי בשרות לקוחות עונה): נציגה מס' 1 - אדם שלא היה מחובר 3 חודשים. נציגה מס' 2 - אדם שלא מחובר 30 יום. אני לא מבין את המשפט הזה, או שפשוט יש סתירה בסעיף זה או שזה איזה ניסוח בשפה המשפטית שאני לא מכיר . מצד אחד, יש לקוח חדש, משמע: - לקוח חדש לגמרי שלא היה מחובר אליהם מעולם. - לקוח חוזר, כלומר אחד שהתנתק מהם וחזר לאחר תקופה. מצד שני, כיצד ניתן -שלא- להסיר שירות אם הלקוח לא היה מעולם מחובר אליהם או שלא היה מחובר עליהם תקופה? או במילים אחרות, לקוח שבעצם מחובר, ולא הסיר (כלומר הפסיק) את שירות האינטרנט שלו, כיצד יכול להחשב כלקוח חדש? המשפט לא ברור ולא הגיוני לי. בשירות לקוחות הבחורה גם לא הבינה את המשפט, הלכה להתייעץ, ואמרה שבעצם מדובר בסעיף שפונה ללקוחות חדשים שלא היו מחוברים מעולם או לא היו מחוברים תקופה וחזרו. היא הסכימה איתי שמשפט זה מקולקל שיש לתקן אותו, אך זה המשמעות והותקף בכל מקרה. 1. האם מישהו מבין ויכול להסביר את הסעיף? 2. האם זה סעיף תקין בחוזה? ואם לא, אז מה המשמעות של סעיף לא תקין בחוזה? האם זה מבטל את החוזה או מבטל רק את הסעיף? 3. ואם הסעיף מבוטל, האם זה אומר שכל אחד יכול לבקש את החבילה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

הפרטים שמסרת בשאלתך חסרים על מנת להבין איזה שירות רצית לבצע. בכל מקרה על פי הפשט ניתן להבין כי מי שרוצה להצטרף למסלול היה חייב להיות מחובר לשירותי האינטרנט של בזק ב 30 יום שקדמו להצטרפותו. בהצלחה

יויו

אני צריך להתחבר לחבילת אינטרנט חדשה מאחר והקודמת הסתיימה. אם כך, האם ניתן לומר שסעיף זה מגדיר לקוח חדש, ככל לקוח ש-30 יום לפני הצטרפות היה מחובר לשירות אינטרנט. כלומר, גם לקוח שהתנתק וחזר אחרי 30 יום, וגם לקוח ותיק שמחובר באופן רציף (כך שבהכרך הוא היה מחובר 30 יום פני), נחשבים כלקוחות חדשים. הרי התנאי הזה תקף לגבי שני סוגי הלקוחות. כאמור, זה הסעיף: סעיף 3.3: רשאים להצטרף למסלול לקוחות חדשים בשירות האינטרנט המהיר של בזק שלא הסירו את שירות האינטרנט שלהם במהלך ה-30 יום שקדמו להצטרפות. וזה הלינק לחוזה: http://www02.bezeq.co.il/Internet/Documents/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2%20%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99%20%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%94%20%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8%20%D7%91%D7%96%D7%A7.pdf

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

הכוונה היא לתקופת צינון. כיום כולם צריכים להיות מחוברים לשירותי האינטרנט ולכן בזק דואגת שאתה לא תתנתק כל תקופה על מנת לקבל מחיר טוב יותר ו/או מבצע. ובשל העובדה שרוב האנשים לא יכולים להיות מנותקים מאינטרנט למשך חודש או יותר רשמו סעיף הגנה זה מפני התנתקויות והתחברויות חוזרות ונשנות. ולכן כדי לקבל מבצע זה אתה צריך להיות מנותק משירותי האינטרנט של בזק למשך 30 יום לפחות.

יויו

הבנתי, תודה רבה.