אלעד

ביטול חוזהפקטיבי

שלום רב , רכשתי מגרש שכולל התר בניה , קבלת התר בנייה מחייבת הצגת חוזה התקשרות עם מעבדה לבדיקת חוזק מבנה , לאחר שבניתי את הבית התברר שהחוזה היה פקטיבי והמוכר משך את הצ'ק ששם עבור המעבדה . טענתו היא שהחוזה היה פקטיבי לחלוטין ולא הוא אמור לשאת בהוצאות הללו . האם ביטול חוזה פקטיבי יכול לפגוע בצד ג שסמך על החוזה הזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

כמובן שביטול חוזה יכול לפגוע בצדדים שלישיים. חוזה חתום ע"י 2 צדדים והעומד בתנאים של חוזה קביל איננו חוזה פקטיבי. במידה ומוכר ביטל את החוזה ומשך את השיק ו/או הציג בפנייך מצג שווא ואתה נדרש כיום לשלם את החוב למעבדה, עלייך להגיש תביעה נגד המוכר ולדרוש שישא בהוצאות המעבדה. כל זאת במידה ובהתקשרותכם הראשונית סיכמתם כי המוכר ישלם למעבדה. בהצלחה.