אילה

מעבר דירה לפני תום תקופת השכירות

שלום אנחנו נאלצים לעזוב דירה לפני תום תקופת השכירות (שנה וחודשיים לפני תום מועד השכירות). הסעיף הרלוונטי בחוזה שלנו: "למרות האמור בהסכם, לשוכר הזכות לקצר את תקופת השכירות בכל עת, בהודעה בכתב ומראש לפני תחילת כל חודש שכירות, ובמקרה כזה תסתיים תקופת השכירות עם תום חודש השכירות העוקב למועד מתן ההודעה". אנחנו לא הודענו למשכיר מספיק זמן מראש אלא שלושה שבועות קודם למעבר. מנגד סיכמנו עם המשכיר שננסה למצוא שוכר חילופי לתאריך בו אנו עוזבים כך שלא נצטרך לשלם תשלום מיותר. המשכיר התעקש לעלות את דמי השכירות בפרסום. מצאנו לו שוכר שמסכים לתנאים החדשים שלו אבל מוכן להיכנס רק בתאריך מאוחר יותר מה שאומר שנצטרך לשלם למשכיר בערך חצי חודש. הבנתי שלפי סעיף 22 לחוק השכירות אני יכולה להציע שוכר חילופי והמשכיר רשאי לסרב רק מסיבות סבירות. אני יודעת שהשוכר הפונטציאלי מצא חן בעיני המשכיר כך שאין לו סיבה סבירה לסרב. האם אני יכולה לפנות לשוכר הפונטציאלי הנ"ל ולהציע לו את הדירה באותו מחיר כמו שלי אם הוא ישכור מיידית במועד העזיבה שלנו? הוא יסכים ודאי שכן גם אם הדירה תהיהריקה חצי חודש לטווח של שנה זה ישתלם לו מאד. אציין שבחוזה שלנו אין התייחסות לשכירות משנה. האם מבחינה חוקית אני יכולה לעשות זאת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

חוק השכירות בא להגן את המשכיר. באם אין הוראה אחרת בחוזה הנוגעת להעברת זכויותיכם כשוכרים בנכס לאחר. אתם יכולים להעביר את זכויותיכם לאחר באם אין סיבה סבירה למה לא לעשות כן. השוכר יכנס בנעלייך ובאותם התנאים שלך עד לסיום חוזה השכירות שלכם. בהצלחה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

חוק השכירות בא להגן את המשכיר. באם אין הוראה אחרת בחוזה הנוגעת להעברת זכויותיכם כשוכרים בנכס לאחר. אתם יכולים להעביר את זכויותיכם לאחר באם אין סיבה סבירה למה לא לעשות כן. השוכר יכנס בנעלייך ובאותם התנאים שלך עד לסיום חוזה השכירות שלכם. בהצלחה