כלנית

חוזה בעל פה

איזה משקל יש לחוזה שבע"פ? האם בבית משפט הוא קביל אם אין הוכחות בכתב?

עו"ד דניאל זיידמן

עדי שלום, למעט במספר עניינים ספציפיים (כמו למשל עיסקה במקרקעין) חוזה יכול להכרת בעל פה, ואם יעמוד בדרישות חוק החוזים לגבי אופן כריתתו(למשל, קיומם של הצעה וקיבול), הוא יהיה חוזה מחייב לכל דבר ועניין. אמנם, במקרה של חוזה שנכרת בעל פה, קשה יותר להוכיח את עצם כריתתו, אך אם תעברי את המשוכה של הוכחת כריתת החוזה (למשל אם השיחה בה נכרת החוזה הוקלטה, או שיש עדים לכריתתו), אין כל הבדל עקרוני בינו לבין חוזה בכתב.