כרמל

העלאת שכר דירה

שלום, אני משכירה דירה ל-3 שוכרים בחיפה. בחוזה השכירות רשום: " ניתנת לשוכר אופציה לשכור את הנכס לשנתיים נוספות. השכירות בתקופת האופציה תתחדש מאליה ללא צורך בהודעת השוכר. חוזה זה יהא תקף גם בתקופת השכירות ע"פ האופציה, בכפוף לשינויים המחויבים". שוכריי טוענים שפירוש הדבר שאינני יכולה להעלות להם את שכ"ד בחידוש החוזה. אני טוענת ש"בכפוף לשינויים המחויבים" משמעו שזכותי לערוך שינויים בגובה שכ"ד. מי מאיתנו צודק? כמו כן ברצוני לשאול כיצד בא לידי ביטוי מדד מחירי הדיור בעניין? האם מותר לי להעלות להם את שכ"ד על פי עליית המדד? תקופת השכירות הנוכחית היא 1/9/2013 עד 31/8/2014 - בכמה עלה מדד מחירי הדיור בתקופה זו? אינני מצליחה להבין מהנתונים באינטרנט... תודה רבה על העזרה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

כרמל שלום, נושא המדד , באם נכתב בחוזה שהסכום צמוד למדד נין.למצוא מחשבונים לכך באיטרנט. בנוגע להסכם השכירות -ראשית אציין כי החוזה בעייתי במקצת וכדאי להתייעץ עם עו"ד מהתחום שינסח חוזה שיגן על זכויותייך כמשכירה. על פי רוב יש לציין בחוזה השכירות מה תהיה ואם תהיה עלית מחירים בחידוש האפציה . נושא "השינויים המחויבים" יכול להתפרש באופנים רבים אך על פי רוב מדובר בשינוים הנוגעים למועדי החידוש והעיקרים הפורמליים בחוזה . הנ"ל יכול להתפרש באופנים רבים. עפ"י רוב ביהמ"ש מעדיף את דעת הכלל והנוהג . בהצלחה.