איזבל

הפרת חוזה שכירות

גלעד שלום רב, לפני כשלושה חודשים שכרתי דירה יחד עם בן זוגי (ידוע בציבור). כרגע , עקב בעיות מסויימות אני רוצה לעזוב את הדירה או שביקשתי ממנו לעזוב וכך אוכל להעביר את החוזה על שמי. בשני המקרים הוא לא מוכן. האם יש דרך לצאת מהחוזה או שנידונתי לתקופת "מאסר" למשך 9 חודשים? תודה איזבל

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

חוק השכירות והשאילה קובע כי שוכר דירה אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה ללא הסכמת המשכיר. עם זאת קובע החוק עוד כי אם המשכיר מסרב להעברת שכירות המשנה או החזקה לשוכר חלופי מטעמים בלתי סבירים, או שהתנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים - רשאי שוכר הדירה לבצע את העברת השכירות לשוכר חלופי במקומו מבלי לקבל את הסכמתו של המשכיר. בהצלחה. עו"ד גילעד ושדי