שלום

חוזה חתום של מומש@

לפני כמספר חודשים חתמתי על חוזה עם jחברה מאד גדולה ומוכרת לביצוע 3 הדרכות לעובדים אצלם. החוזה חתום. לאחר חתימת החוזה הלקוח טען שיבצעו את הסדנאות אבל בהמשך ואין להם תאריך מתי.. (אני שמה כרגע את הסיבות שלו לתשובה הזו בצד) השאלה- האם יש בחוק איזשהו סעיף שמדבר על תוקף של חוזה מרגע שנחתם? עברו כבר 8 חודשים ובשיחות שיזמתי/במיילים אמרו לי שיוציאו לפועל ברבעון אחרון.. אגב בחוזה אין סעיף שמציין את תאריך ביצוע הסדנאות. כן יש סעיף שבמידה ומכל סיבה הלקוח לא יקיים את הסדנאות ישלם לספק 50% מהסכך הכולל. מה מבחינה משפטית לעניין זה? האם אני יכולה להציב דד ליין לביצוע החוזה? לצורך העניין למשל לסיים את הפרויקט עוד ב 2014 ושלא יגלוש ל2015? האם הם מחויבים לקיום החוזה? אודה לכל התיחסות

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

כל התכתבות מעתה ואילך תעשה בדואר רשום עם אישור מסירה ו/או עם שליח . תתעדו את השתלשלות העניינים בתוספת תאריכים ומסמכים. אני מניח שכשחתמתם על החוזה לא חשבתם למשוך את נושא ההדרכות לתקופה כה ארוכה וכך הבין זאת גם הצד השני. אני מציע שתוציאו מכתב מסודר עם דרישות לתאריכים ולו"ז. ובמידה ואין החברה יכולה לעמוד בכך שיחזירו את הכסף שגבו. להבא יש לציין לו"ז מסודר. במידה וחלפה שנה ועדיין לא קיבלתם את מבוקשכם הגישו תביעה להשבת הכספים. יתכן וההדרכות לא יגיעו כלל. בהצלחה.