אביב

שכן בעייתי כעילה לביטול חוזה שכירות

אהלן אהלן, לפני כחודש נכנסתי לדירה יחד עם שותף. מהר מאוד גילינו שבדירה מתחתנו גרה משפחה מרובת ילדים ובחלק גדול מהיום יוצא מהדירה רעש בלתי נסבל ברמה שהבניין כולו רועד. לפי הצעקות הנשמעות מפעם לפעם לא מן הנמנע גם שהאבא מרביץ לאשתו ולילדים. באחד הימים ניגשנו אליהם להסביר ולבקש שקט אך הבנו שאין עם מי לדבר. הבעיה גדולה עו יותר כיוון שאנחנו סטודנטים והרעש מאוד מאוד מפריע לנו ללמוד ולקיים חיים תקינים. לפי חוזה השכירות יש לנו אפשרות להכניס דייר חלופי אך מיותר לציין שאנחנו לא מעוניינים לתת לסטודנטים אחרים לסבול במקומנו. השאלה היא האם בעיה מסוג זה יכולה לשמש עילה להפסקת החוזה מול בעל הבית. תודה רבה , אביב

עו"ד ירון מרויץ

אביב שלום, ראשית אציין כי על מנת להשיב באופן משוכל לשאלתך יש, כמובן, לעיין בחוזה השכירות. למרות האמור לעיל אציין כי תנאי מכללא בכל חוזה שכירות, הינו שהדירה ראויה למגורים. אם המטרד אותו אתה מתאר הינו כה חמור עד שהדירה אינה אויה למגורים, כי אז עליך להודיע על כך בדחיפות למשכיר ולתת לו את הזכות לנסות ולתקן את המצב. אם המצב לא יתוקן, כי אז, לכאורה, נוצרת לך הזכות לבטל את החוזה. הקושי בעניינך הינו כי הפגם עליו הינך מתלונן הינו פגם מידתי, ולכן הכל תלוי בשאלה אם תצליח להוכיח (או לשכנע את בית המשפט אם הענין יגיע לדיון משפטי) כי המטרד הינו כה חמור עד שהדירה אינה ראויה למגורים. המשך יום נעים, ירון