משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזיםפידיון של שק הפיקדון לפני סיום חוזה השכירות

מנהלי הפורום

עו"ד גילעד ושדי

עו"ד גילעד ושדי

בעל תואר ראשון במשפטים L.L.B, בעל תואר שני במנהל עסקים M.B.A וחבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2007. עו"ד גילעד ושדי עוסק בעריכת חוזים עסקיים, הסכמי ממון ורכוש, חוזי מכר ושכירות, חוזי תמ"א 38 וכן עוסק במתן חוות דעת לפרשנות חוזה. עו"ד גילעד ושדי מייצג את לקוחותיו בעסקאות מקרקעין שונות ומגוונות, מייצג יזמים וקבלנים בעסקאות פינוי בינוי ותמ"א 38 . כמו כן, עו"ד גילעד ושדי הנו מגשר מוסמך, בוגר קורס גישור בסיסי, גישור מתקדם ("פרקטיקום"), קורס גישור במשפחה והינו מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט.

קביעת פגישה
0779968209
חזרה לפורום

פידיון של שק הפיקדון לפני סיום חוזה השכירות

ליא
ליאורה

שלום, בחוזה השכירות נרשם כי " יפקיד השוכר בידי המשכיר פקדון בסך 2,000 ש"ח שישמש לסילוק סכומי הפרשי חוב ו/או הפרשי החזקה מים וחשמל ו/או חוסרים" השק ניתן לתאריך של כשמונה חודשים לאחר תחילת השכירות, כעת משהגיע תאריך הפירעון השק נפדה ללא כל הודעה מוקדמת וללא סיבה הנראית לעין. האם ניתן לעשות זאת? השק לא אמור להיפדות רק במקרה ובסיום החוזה נשארו סכומים חייבים?

RE:
עו"ד ושדי גלעד
עו"ד ושדי גלעד

השיק היה אמור להפדות בסוף התקופה ובהודעה מראש ומקובל כי יש לבדוק יחדיו את ההפרשים. יתכן ובעל הדירה עשה חישוב וראה שישנם הפרשים העומדים על סכום זה או למעלה ממנו והחליט לפדות את השיק. בכל מקרה נהוג להודיע לפני. יש לבדוק את סעיפי החוזה ולבדוק אם ישנה הוראה המונעת ממנו לעשות כן במועד בו נראה כי ישנם הפרשים. דרשי לקבל את סיכום ההפרשים.