אלינה

הסכם שכר טרחה על תביעה

שלום רב, שאלה חשובה ! שלום רב, במידה ותביעה שאני הזוכה בה הסתיימה בפשרה בתייק תביעה בגין פיצויים שלא שולמו בבית דין לעבודה אך בשל חובותיי בהוצאה לפןעל עוקלו הכספים . האם העורך דין שייצג אותי יכול לתבוע אותי בגין אי תשלום שכר הטרחה? יש לציין שהוא ידע שיש לי בעיות ועיקולים בהוצאה לפועל כמה חודשים אחרי שהגשנו את התביעה ולפחות שנה עוד לפני הפסק דין עצמו, הוא אמר לי שמגיעים אליו עיקולים ואני הסברתי לו את הבעיות שלי בהוצאה לפועל .עורך דין שמטפל לי בהוצאה לפועל סידר לי איחוד תיקים אבל את הכספי פיצויים לא הסכימו לשחרר אמרו לי שמתירים ביטול עיקול רק על משכורת וחשבון לא על כספים של פיצויים. אני אמרתי לעורך דין של התביעה שיש לי איחוד תיקים. אני לא מבין בזה לא יודע מה ההשלכות ומה שקרה זה שהכספים האלו עוקלו. בהסכם שכר הטרחה אין משהו מיוחד שמשעבד משהו מנכסיי או כספיי באיזשהו אופן לסכום הטרחה רק רשום שישולם 25% מגובה הסכום שיפסק.ואו לכל הפחות כך וכך ממה שיפסק..מגובה הסכום שייפסק אך המצב שלא נותר בידיי כל שקל מן הסכום הזה . נשארתי קירחת מפה ומפה לא יודעת מה לעשות. חלילה מעולם לא הייתה לי כוונה לא לשלם לא אבל לא ידעתי שהכספים יועקלו. מצבי הכלכלי רע מאוד איך אשלם לו את הסכום המטורף הזה. מפחדת שהוא יתבע אותי . אשמח לתשובה תודה ענקית

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית נקווה שעורך דין לא יתבע אותך. שנית, תמיד כדאי להגיע לפשרה שתגיע מכיוונך למציאת פתרון אולי בפריסת תשלומים או נטילת הלוואה לשם כך. עורכי הדין המטפלים בתחום זה לרוב נתקלים במקרים דומים ושותפים לצורך ומציאת פתרונות לנושא השכר טרחה. בראש ובראשונה זוהי אחריותך לשלם לעורך הדין ואין הוא צריך "לסבול" משום מצבך. בהצלחה.