יוסי ישראלי

סיום חוזה שכירות בטענת שווא

שלום, בעלי הדירה שלנו ביקשו שנפנה את הדירה לפני הזמן ואמרו לנו בעל פה כי הם מעוניינים להכניס לדירה במקומנו את הורים. בחוזה השכירות ביננו נאמר כי ״המשכיר יהיה רשאי להביא את ההסכם לכדי סיום בנאי שימסור הודעה בכתב 120 ימים מראש, ורק בתנאי שימכור את הדירה״. אנחנו מצידנו הבענו התנגדות לבקשה להתפנות בגלל שלא חלה העילה המופיעה בסעיף זה. עכשיו מנסים בעלי הבית לטעון שהם מוכרים את הדירה. בכל התכתובות שלנו איתם אמרנו להם שאנחנו מוכנים לשבת ולדבר ולנסות להגיע לסיום מוסכם והדדי של החוזה (למשל תמורת פיצוי על סיום מוקדם), אך הם התעלמו. אנחנו ממש מעדיפים להמנע מבתי משפט, אך מוכנים לעשות זאת אם יהיה הצורך. שתי שאלות: 1. מה האפשרות שלנו לוודא שאכן מדובר במכירה בפועל ולא טענת שווא? למשל, האם ניתן לבקש העתק חוזה, פרטים על תאריך חתימת החוזה, דיווח לרשות המיסים וכו? 2. מה התאריך הקובע ל-120 היום? הצהרה כללית על כוונה למכור או 120 מרגע המכירה בפועל - חוזה, העברת בעלות וכו. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית , בד"כ מכירת נכס לא משפיעה על חוזה השכירות אלא הוא ממשיך עם הבעלים החדש ולכן תמוהה לי התוספת לחוזה של סיום ההתקשרות עם המכירה. שנית, על מנת לדעת האם נמכרה הדירה כדאי לראות מסמכים המעידים על דיווח למיסוי מקרקעין וחוזה. שלישית, על פי הנוסח המועד הקובע הינו ההודעה ולא המכירה. והכל בתנאי שעד מועד המסירה התבצעה מכירה.(כך הבנתי זאת אני). בהצלחה