אנה זכרוב

חוזה לא חתום באולם אירועים

בחודש אפריל התקשרתי לאולם אירועים לקבוע תאריך לאירוע. התאריך נקבע. הגענו אחרי שבוע לאולם לקחת תפריט. בעל האולם נתן את תפריט ואמר כי סופית נסגור הכל אח"כ. אחרי שחשבתי, החלטתי לעשות לילד טיול בר מצווה במקום אירוע. התקשרתי לבעל האולם והודעתי לו על כך (זה היה כמעט חודש אחרי ששריינתי את התאריך אצלו). בעל האולם הודיע כי אני צריכה לשלם לו 1500 דולר דמי ביטול. אמרתי לו שלא סיכמנו סופית ביננו כלום ושלא חתמתי על כלום. הוא אמר לי כי מספיק שיש לו את החוזה במחשב. האם הוא יכול לדרוש ממני את הכסף? האם יכול לתבוע אותי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

מלבד עסקה במקרקעין בה יש דרישת הכתב (חוזה כתוב) יכולה להכרת עסקה גם בעל פה כל עוד נעשו בה מס' צעדים. הייתה הצעה וקיבול, התאריך נרשם, התקבלה הצעה או היו ידוע למזמין התמחור באולם ניתן יהיה לקבוע כי יש הסכם בעל פה בין הצדדים. לגבי הסכום ניתן כמובן לערער על גובהו וכמובן תלוי כמה זמן לפני היה הביטול ומאפיינים נוספים עליהם יעמוד ביהמ"ש. בהצלחה