יואל צפורי

תכנון דירה בקבוצת רכישה עם שינוי לא סביר מבלי שהודיעו לי

רכשתי דירת גן במסגרת קבוצת רכישה והחברה המתכננת שינתה את הלובי ללובי גבוה ובעקבות כך גם את דירות הגן הם שינו לתקרה של 4.2 מטר לכל הדירה. זה לא מופיע בשרטוט של הדירה ולא הודיעו לי על זה בשום צורה. גיליתי את זה רק כשישבתי עם הקבלן בפעם הראשונה. אני טוען שזה לא סטנדרטי ואי אפשר לחיות בחדרים ואמבטיות עם תקרה כזאת ואין לי שום כוונה להתחיל לבצע הנמכה על חשבוני כמעט בכל הדירה. החברה מתחמקת ממני בשלב זה ולא חוזרת אלי עם תשובה ברורוה. כרגע הדירה בתחילת הבנייה וציינתי שכדאי שנסכים על דברים לפני שהקבלן מתחיל לבנות על מנת שיבצע מה שכן ניתן מבחינה תשתיתית לפני כן. האם יש לי אופציה לתבוע אותם שיבצעו הנמכה על חשבונם או שזכותם לקבוע לי תקרה בגובה כזה ? האם כדאי לי להוציא מכתב התראה מעו"ד על מנת שיתייחסו אלי ברצינות כבר בשלב זה או לבצע אח"כ הנמכה ולתבוע מהם את ההוצאות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

למרות שבפרויקטים רבים מתהדרים בתקרות גבוהות יש הצורך למסור מוצר אותו התחייבו למסור. אם נמסרו לכם תשריטים תוכלו לראות על מה חתמתם. במידה והכנסתם לפרויקט בשלב מוקדם יש לבדוק האם במפרט שצורף לחוזה מדובר על תקרות בגובה כל שהוא. ניתן לבצע תקרות הנמכה מגבס ולתבוע הוצאות או להגיע להבנות עם הקבלן לביצוע ההנמכות. מומלץ לערב עו"ד משלב זה.