לי

חוזה שכירות - יציאה מוקדמת

הודענו לבעל הדירה שלנו בסוף ספטמבר כי אנחנו רוצים לצאת מהדירה לפני סוף החוזה שנגמר בסוף פברואר. על פי החוזה אנחנו מחוייבים להודיע לבעל הדירה חודשיים מראש ולמצוא שוכר חלופי שיהיה מקובל על בעל הנכס. עד כה כ 50 אנשים כבר ראו את הדירה. כ 7 אנשים יצרו קשר עם בעל הדירה והוא לא סגר עם אף אחד מהם. על פי מה שהוא אומר חלק מהדיירים לא היו מקובלים עליו כיוון שלא הציגו את הדברים שהוא דורש. אציין כי החוזה נחתם אצל עורך דין. לי ידוע לפחות על 3 שלא סגרו איתו מסיבות אחרות - 1. עורך הדין שאצלו חותמים היה בנופש והדיירים לא יכלו להמתין ולכן סגרו דירה אחרת. 2. בעל הדירה אמר לבחורה שפנתה אליו שהוא בתהליך עם מישהי אחרת ולכן לא מתחיל תהליך איתה. 3. בעל הדירה החליט להאריך את החוזה לשנה וחצי. אנחנו חייבים לצאת מהדירה כיוון שאנחנו כבר משלמים על דירה אחרת. האם יש משהו שניתן לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

על פי חוק השכירות הנכם יכולים להכניס אדם תחתיכם שיכנס לנעליכם באותם התנאים. הוא יחתום על החוזה שלכם בדיוק וישלם את אותם הסכומים ויעמיד את אותם הערבויות. וזאת ללא קבלת רשות בעל הדירה וכל עוד הוא לא משתף פעולה. בנוסף הנכם יכולים לצאת מהדירה בתאריך שנקבע חודשיים מראש מהודעתכם ולקבל את השיקים שלכם חזרה גם ללא הכנסת שוכר כל עוד הדבר כתוב בחוזה שלכם.