אילנה

עילה להפרת חוזה בעקבות ניסיון הדחה לעבירה

עבדתי כמנהלת בחברה מסחרית כעצמאית נותנת שרות ללקוחות החברה. במסגרת קשים שהחברה נקלעה אלהם, החלו פעולות של הרעת תנאים, ואז אחד מבעלי החברה ניסה לשכנע אותי לעשות פעולות שלשנינו אסור היה לעשות, לא פליליות אלא אתיות, היתה לי הרגשה שהוא רוצה שאני אסכים וככה הוא יקשור אותי לבעיות שכבר היו לו ולא ממש טיפל בהן. אני לא הסכמתי.הסברתי לו שזה לא יקרה. לפי הרגשתי גם תיעד את השיחה. האם מצב זה בעצמו יכול להוות סיבה מספקת לאי המשך פעילות איתו. בהמשך כשזה לא הצליח אז הגיעו הודעות בדואר אלקטרוני על נושאים שוטפים עם טענות הכל כדי לייצר מציאות של הפרת ההסכם איתו. מה דינו של ניסיון להדיח עובד שנותן שרות לעסירות כדי שאחר כך יהיה מעורב בבעיות עם בעל החברה, כאשר דבר כזה מגיע לבית המשפט המסגרת סכסוך על נסיבות התוצאה של אי המשך פעילות יחד. כי לא ניתן לעבוד בתנאים כאלה. העדפתי גם לא לציין את הדבר בכתב כדי לא לעורר אותו. אבל כעת שזה במסגרת סכסוך אין לי ברירה לעלות זאת. שאלתי האם בית המשפט יקבל עקרון כזה של ניסיון לשכנע לעשות עבירות כהסבר מרכזי בטענותי לסיום ההסכם, למרות שלא העלתי זאת בכתב לאחר מכן אבל כן סירבתי בנחרצות מספר רב של פעמים בשיחת שבה היה ניסיון ההדחה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אנא הפנו שאלתכם לפורום דיני עבודה

אילנה

תודה לך, שאלתי התייחסה אם לא הובנתי עקרון החוזה עצמו, מתשובתך אני מבינה שחוזה עבודה גם של עובדת עצמאית חייב להיות נידון במסגרת דיני עבודה ורק בבית דין לעבודה גם אם הוא לא שכיר? או שחוזה של נותנת שרות עצמאית יכולה להיות מוגשת להתברר בבית משפט השלום כדין חוזה רגיל. בכל סדר דין קיים?