דנה

סעיף אופציה בחוזה השכרת דירה

שלום, לפני מספר חוגשים השכרתי את דירתי לזוג צעיר. בחוזה קיים סעיף אופציה לשנה נוספת. בנתיים אני רואה שהזוג לא שומר על הבית בלשון המעטה. אני מחכה כבר שיסתיים החוזה.  האם אני מחוייבת להאריך להם את השכירות? כמובן שתמיד אני יכולה לומר להם שאני חוזרת לגור בדירה ולכן לא משכירה לשנה נוספת, אבל במקרה הזה לא אוכל להראות את הדירה לדיירים אחרים לקראת סוף החוזה..

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

במרבית החוזים רשום כי תקופת האופציה מותנית בקיום תנאי החוזה. שמירה על הדירה לרוב תנאי בסיסי בד"כ בחוזי שכירות ובכלל. על בסיס כך כדאי להוציא מכתב מסודר המפרט את הסיבות לאי הארכת האופציה. בהצלחה.