משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזיםסעיף אופציה בחוזה השכרת דירה

מנהלי הפורום

עו"ד גילעד ושדי

עו"ד גילעד ושדי

בעל תואר ראשון במשפטים L.L.B, בעל תואר שני במנהל עסקים M.B.A וחבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2007. עו"ד גילעד ושדי עוסק בעריכת חוזים עסקיים, הסכמי ממון ורכוש, חוזי מכר ושכירות, חוזי תמ"א 38 וכן עוסק במתן חוות דעת לפרשנות חוזה. עו"ד גילעד ושדי מייצג את לקוחותיו בעסקאות מקרקעין שונות ומגוונות, מייצג יזמים וקבלנים בעסקאות פינוי בינוי ותמ"א 38 . כמו כן, עו"ד גילעד ושדי הנו מגשר מוסמך, בוגר קורס גישור בסיסי, גישור מתקדם ("פרקטיקום"), קורס גישור במשפחה והינו מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט.

קביעת פגישה
0779968209
חזרה לפורום

סעיף אופציה בחוזה השכרת דירה

דנה
דנה

שלום, לפני מספר חוגשים השכרתי את דירתי לזוג צעיר. בחוזה קיים סעיף אופציה לשנה נוספת. בנתיים אני רואה שהזוג לא שומר על הבית בלשון המעטה. אני מחכה כבר שיסתיים החוזה.  האם אני מחוייבת להאריך להם את השכירות? כמובן שתמיד אני יכולה לומר להם שאני חוזרת לגור בדירה ולכן לא משכירה לשנה נוספת, אבל במקרה הזה לא אוכל להראות את הדירה לדיירים אחרים לקראת סוף החוזה..

RE:
עו"ד ושדי גלעד
עו"ד ושדי גלעד(נכתב ע"י: דנה)

במרבית החוזים רשום כי תקופת האופציה מותנית בקיום תנאי החוזה. שמירה על הדירה לרוב תנאי בסיסי בד"כ בחוזי שכירות ובכלל. על בסיס כך כדאי להוציא מכתב מסודר המפרט את הסיבות לאי הארכת האופציה. בהצלחה.