גדעון

ביטול חוזה שכירות עקב סדקים במרפסת

שלום רב, נכנסנו לדירה לפני 3 חודשים וגילינו כי ישנם סדקים משני הצדדים של המרפסת. בחוות דעת הנדסית הוחלט כי יש צורך לבצע בדיקות נוספות ואולי גם לפתוח את הריצפה על מנת למדוד את קוטר הברזל בבטון. בשיחה עם בעל הדירה נאמר לנו כי ידע על הסדקים ולא טרח לעשות בירור נוסף לגביהם. אנחנו עם תינוקת קטנה, השאלה היא במידה ויצטרכו לבצע עבודות בדירה, נוכל לבטל את החוזה ולדרוש פיצוי עקב אי גילוי נאות של בעל הדירה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

בגדול ניתן לבטל במידה ולא היה גילוי נאות של ליקויים מעין אלו. יש לשקול באופן מידתי את הביטול לעומת העבודות הנדרשות ,היקפן,משכן והשפעתם על חיייכם בדירה.

גיא

לפי חוזה השכירות ביננו כל נזק טבעי באחריות בעל הנכס. ביקשתי מבעל הנכס להביא חוות דעת של מהנדס קונסטרוקטור האם מערבים את שלד הבנין. הוא לא מעונין לשלם על זה. כיצד עלי להתנהל מולו?