יעקב

הפרת חוזה

אשמח אם תייעצו לי מה עלי לעשות כשהשוכר כבר חודשיים לא משלם את דמי השכירות שעליו לשלם?

עו"ד ירון מרויץ

יעקב שלום, אי תשלום דמי השכירות מהווה, לפי דיני החוזים, הפרה יסודית של החוזה. הפרה יסודית של החוזה מזכה אותך באפשרות לבטל את החוזה ללא כל התראה, ולתבוע פיצוי על הנזק שנגרם או לבקש את אכיפתו ולתבוע פיצוי על הנזק שנגרם. באופן מעשי, עליך לשקול האם ברצונך לבקש לאכוף על השוכר לקיים את ההסכם, דהיינו, לחייב את השוכר להמשיך לשכור את הדירה ולשלם את דמי השכירות, או להודיע לו על ביטול ההסכם, שאז, אני מציע כי תתייעץ עם עורך דין, על מנת שיגיש תביעה לפינוי הדירה, בכל ההקדם (היום קיים הליך מהיר של תביעות פינוי) . אם תבחר באפשרות של אכיפת החוזה, יש לבדוק האם ניתנה ערבות כלשהי של צד ג' להבטחת התחייבויות השוכר, שאז, זה הזמן לפנות לערבים ולהתריע בפניהם על הפרתו ועל התוצאות הצפויות מהפרה זו כלפיהם.