משה

האם ניתן להוציא דייר מן הנכס?

שלום רב, בבעלותי דירה מושכרת. השוכר אינו משלם בזמן וכרגע אף בחוב של כמה חודשים. בנוסף כאשר הגעתי לנכס, לתדהמתי הוא אף החליף את מנעול דלת הכניסה. התרעתי בפניו לפני 14 ימים כי עליו לפנות את הדירה אך הוא מסרב לעשות כן. אציין ברוב טיפשותי כי אין ערבויות על הדירה מכל סוג שהוא (זו פשוט הדירה הראשונה שאני משכיר ואיני בקיא בתחום). עוד אציין כי השוכר הינו אב יחיד לילד נכה (נפשית). בכוונתי לגשת עם הנושא לבית משפט אך איני יודע מה לבקש או מה צריך לעשות. רציתי לשאול האם החלפת המנעול דינה שימוש בכוח כלפי בעל הנכס בדיוק כשם שאם היה זה מצב הפוך היה זה שימוש בכוח עפ"י הפסיקה, ת"א (ירושלים) 12058/07 גודניאן נ ג ד דדוש (ניתוק מים, חשמל והחלפת מנעול דלת הכניסה מטעם בעל הנכס כלפי המשכיר)? כמו כן, מה ניתן לעשות כלפי אותו המשכיר? מיותר לציין כי מצידו הפר את החוזה. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

כדאי לגשת עם החוזה להוצאה לפועל ולקבל סעדים לטיפול במצב. יתכן וידרש סילוק יד. פעל בהקדם.

משה

שלום עו״ד ושדי ותודה על המענה המהיר. אני רואה באתר הזה כלי מדהים לקבלת כלים כנגד אותם נוכלים אשר גורמים צער גדול לבעלי נכסים. בעניין הבעיה הנ״ל אשמח להבין מה אומר בדיוק סילוק יד ובמה זה כרוך?