דנה

למי עליי לתת דוח שמאי לאחר שימוש בשיק בטחון

השכרתי דירה לפני כשנה. הזוג חתמו חוזה והמעסיק של בן הזוג נתן שקים עבור השכירות (זה היה ההסכם בניהם וגם צוין בחוזה) וכמו כן המעסיק מסר שיק בטחון. הזוג נטש את הדירה והשאיר אחריו חובות רבים וחורבן של הדירה. כשדרשתי תיקון הנזקים וצביעה של הדירה השוכר כתב לי בהודעה יש לך שיק בטחון בשביל זה. (על אף שכתוב בחוזה שבעת נזק או אי תשלום שכד אני יכולה להפקיד את השיק בטחון ללא כל אישור או הודעה מראש) ואכן כך עשיתי, הבאתי שמאי רכוש שהעריך את הנזק פי 3 מגובה שיק הבטחון. פקדתי את השיק. היום פנה אליי בעל השיק (המעסיק) ומבקש דין וחשבון בגין הפקדת השיק. שאלתי, למי אני מחוייבת בדין וחשבון (אם בכלל!!!!), כלומר הצגת דוח השמאי וכו.. לשוכר הדירה שחתם איתי על החוזה או למעסיק שהינו בעל השיק.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

כדאי לשלוח את דין וחשבון לשניהם וכן לתבוע את שניהם על שארית הנזק. ביהמ"ש יחליט מי צריך לשלם וכמה.