משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזיםלמי עליי לתת דוח שמאי לאחר שימוש בשיק בטחון

מנהלי הפורום

עו"ד גילעד ושדי

עו"ד גילעד ושדי

בעל תואר ראשון במשפטים L.L.B, בעל תואר שני במנהל עסקים M.B.A וחבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2007. עו"ד גילעד ושדי עוסק בעריכת חוזים עסקיים, הסכמי ממון ורכוש, חוזי מכר ושכירות, חוזי תמ"א 38 וכן עוסק במתן חוות דעת לפרשנות חוזה. עו"ד גילעד ושדי מייצג את לקוחותיו בעסקאות מקרקעין שונות ומגוונות, מייצג יזמים וקבלנים בעסקאות פינוי בינוי ותמ"א 38 . כמו כן, עו"ד גילעד ושדי הנו מגשר מוסמך, בוגר קורס גישור בסיסי, גישור מתקדם ("פרקטיקום"), קורס גישור במשפחה והינו מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט.

קביעת פגישה
0779968209
חזרה לפורום

למי עליי לתת דוח שמאי לאחר שימוש בשיק בטחון

דנה
דנה

השכרתי דירה לפני כשנה. הזוג חתמו חוזה והמעסיק של בן הזוג נתן שקים עבור השכירות (זה היה ההסכם בניהם וגם צוין בחוזה) וכמו כן המעסיק מסר שיק בטחון. הזוג נטש את הדירה והשאיר אחריו חובות רבים וחורבן של הדירה. כשדרשתי תיקון הנזקים וצביעה של הדירה השוכר כתב לי בהודעה יש לך שיק בטחון בשביל זה. (על אף שכתוב בחוזה שבעת נזק או אי תשלום שכד אני יכולה להפקיד את השיק בטחון ללא כל אישור או הודעה מראש) ואכן כך עשיתי, הבאתי שמאי רכוש שהעריך את הנזק פי 3 מגובה שיק הבטחון. פקדתי את השיק. היום פנה אליי בעל השיק (המעסיק) ומבקש דין וחשבון בגין הפקדת השיק. שאלתי, למי אני מחוייבת בדין וחשבון (אם בכלל!!!!), כלומר הצגת דוח השמאי וכו.. לשוכר הדירה שחתם איתי על החוזה או למעסיק שהינו בעל השיק.

RE:
עו"ד ושדי גלעד
עו"ד ושדי גלעד

כדאי לשלוח את דין וחשבון לשניהם וכן לתבוע את שניהם על שארית הנזק. ביהמ"ש יחליט מי צריך לשלם וכמה.