ענבר הראל

מה נהוג ומה מקובל במצב חוזי כזה?

עבדתי בחברת שירותים עסקיים כפרילנסרית, עבור אחוזים, מלקוחות שגייסתי, פתאום, מסיבה לא מובנת, המעסיק החליט להתפטר ממני ויצר סכסוך מדומה כדי להמנע מלשלם לי, אחרי שאת מרבית, אם לא כל העבודה , עשיתי מראש בעבורו, גם הסתכסך עם שותפיו. אני אמא חד הורית, המון התחיבויות כלכליות, ביקשתי כספים לפי מה שהגיע לי, לא עזר, ולכן הרפתי,הייתי חייבת להמשיך לצורך פרנסתי, ולא היה לי יכולת לתבוע. נשארו חייבים לי כספים מהמשך בהכנסות על פי חוזים,הלאה שמחויבים בהסכמים עם הלקוחות.מהם לא קיבלתי דבר ולא דווח ולא שילם לי. בנוסף בזמן האחרון, יתכן שביטל הסכמים בהמשך על דעתו, כך נודע לי ממספר לקוחות. נראה שהמצב כרגע שלקוחות דורשים ממנו כספים בחזרה. אבקש לדעת אם עכשיו, יכולים לדרוש החזרת כספים ששילם לי, על עבודתי, לאור החלטות שלו והסתבכותו עם לקוחות, כבר עברו 3 שנים בערך, מאז גם לא שילם לי שקל אחד, וגם חייב לי כספים נוספים על המשך הכנסות, מה נהוג משפטית בנושא זה מניסיונך, אם שילם יכול לדרוש כסף בחזרה? למרות שבצעתי את מרבית העבודה מראש. אם כן, האם מחוייב לשלוח מכתב דרישה כספית מפורט, או לגשת לבית משפט כדי להפעיל לחץ וליצור הוצאות כספיות?! איך בית משפט יראה אי פניה ודרישה בכתב מפורטת לפני תביעה. כי הבינותי שסכסוך כספי מופנה קודם לגישור זה נכון? האם כעת ממה שנודע לי כדאי לשלוח להם הודעה שידווחו כל כספים שהרוויחו בלי לדווח ולשלם לי לפי ההסכם שהיה, וגם האם אני אוכל לדרוש כסף שהייתי אמורה לקבל במסגרת אותם ההסכמים שהם ביטלו ביוזמתם בהמשך, שעכשיו בכוונתם לבקש כספים ששולמו לי בעבר? יש מצב כזה ששילמו במסגרת עבודה באחוזים, ומבקשים בחזרה? רב תודות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אנא הפני שאלתך לפורום דיני עבודה

ענבר הראל

תודה, פניתי כבר, ושם ענו לי שזה בתחום חוזים בלבד, שהסכם ההעסקה שלי הוא חוזה פרלינסרית. לא עובדת. ולכן זה אמור להיות דיון / תביעה תחת דיני חוזים. מאוד אודה אם תוכל לתת לי כיוון התיחסות עקרוני אפילו, במסגרת דיני חוזים. האם זה דיון משפטי כספי, או שאם זה חוזה, אז הדרישה הכספית היא במסגרת תנאי חוזה מתן שרותים מול החברה. אני עובדת עצות, אין לי קצה חוט מאיפה להתחיל להבין את מצבי. והאם כדאי בכלל לעשות פעולה מקדימה מכל סוג, או רק להמתין ולהגיב.