שגיא ק

עזיבת דירה בעקבות תנאים גרועים

לפני מס' חודשים שכרתי חדר בדירת שותפים. הדירה בקומת קרקע והחלון פונה לכביש חד סטרי עם תנועה בינונית. מדובר בבנין לשימור עם חלונות ישנים- מסגרת עץ וזכוכית דקה מאוד. בידוד מרעש מאוד גרוע: אנשים שעומדים במדרכה ליד ומדברים בטלפון נשמעים כאילו נמצאים בתוך החדר. קטנועים שחונים על המדרכה נשמעים היטב וכמו-כן צפירות, משאית זבל (באופן קבוע מעירה ב-6 בבוקר) ועוד.. הצעתי להחליף חלון נענתה בסירוב מצד המשכיר בגלל שמאוד יקר (חלון ענק). הצעתי להתקין לוח פרספקס לצורך בידוד אף היא נענתה בסירוב בטענה שבנין לשימור לכן אסור. הרעש הנוראי משבש לי את התפקוד- מתעורר בלילה ולא מתפקד ביום. אציין שלפני שחתמתי על חוזה הגעתי להתרשם מהחדר במוצ"ש שכידוע נחשב שקט באופן יחסי מבחינת תנועת אנשים ורכבים. אין תנאים סבירים המאפשרים מחיה נורמלית. ברצוני לעזוב את החדר באופן מיידי. אינני יכול להמשיך לסבול. החוזה מחייב אותי למצוא מחליף. אינני רוצה להתעכב בלחפש מישהו שיחליף אותי- אין לדעת מתי יגיע אחד כזה, אנחנו בתקופת קורונה. האם באפשרותי לבטל הסכם ולעזוב מיידית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ככל וחתמת על חוזה סטנדרטי ככל הנראה שלא תוכל לבטלו. אלא אם כן הוטעת במהלך כריתת החוזה. נסה להגיע להבנות עם בעל הבית.