אבריאלה

משמעות נוסח שכט במקרה הבא

שאלה לגבי מחוייבות לפי הסכם שכ"ט: בהסכם מול עו"ד לגבי ענייני צוואה נקבע ששכה"ט יורכב מסכום כספי + 10% מכל מה שיתקבל. עד כאן הכל פשוט. אלא שבהמשך התיק הנ"ל הוצא מהעו"ד לעו"ד אחר. אצל העו"ד האחר נוספה לתיק גם תביעה של הצד השני שתבעו חלק מבעלות על דירה שכבר היתה שייכת ללקוח מלפני שהלקוח בכלל פנה לעו"ד הראשון, לאחר טיפול העו"ד האחר שנקטע באמצע, התיק הוחזר לעו"ד הראשון ובגין שנוספה תביעת הצד השני לגבי הדירה, הלקוח שילם לעו"ד סכום נוסף, כאשר העו"ד כתב הסכם שכ"ט חדש בו נרשם שההסכם שכ"ט הראשון הינו בתוקף וציין שהלקוח שילם סכום נוסף. שואלת: ככל שיפסק שהדירה תישאר בבעלות הלקוח , האם יש סיכוי או סיכון שבגלל שבהסכם שכ"ט הראשון שעדיין בתוקף רשום שהעו"ד יקבל 10% מכל כסף וזכות שישיג, העו"ד עלול לדרוש גם 10% מהדירה שכבר היתה בבעלות הלקוח מלפני שהלקוח פנה לעו"ד? או שזה הזוי מאחר והזכות על הדירה היתה קיימת ללקוח כבר קודם, כלומר מלפני שהלקוח פנה לראשונה לעו"ד כאשר העו"ד רק הגן על בעלות קיימת של הלקוח על הדירה, וקיבל בעבור זה תוספת של סכום כספי. אשמח להארה והסבר. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

הם כל תלוי בסעיפי ההסכם. יש לבקש הבהרות על מנת לא להגיע למצבים לא נעימים .