קביעת תור בשגרירות הפולנית - פורום דרכון פולני

שאלה חדשה
  • תהילה

    נשלח ע"יתהילה 20:56, 22 באוקטובר 2013

    ערב טוב, אני בת 22 ועברתי כבר את כל התהליך - יש לי אזרחות פולנית דרך אימי וכל המסמכים הדרושים בידיי כולל תמונות פספורט לדרכון. הדבר היחיד שנותר לי הוא לקבוע תור לשגרירות הפולנית שינפיקו לי דרכון קשיח פיזית. אז כדבר הראשון, התקשרתי לשגרירות והם מסרו לי להיכנס לאתר www.e-konsulat.gov.pl וזה אכן מה שעשיתי. מתבקש ממני לבחור את המדינה והעיר ואחרי שאני לוחצת אנטר - לא מופיעה לי אפשרות בחירה של תאריכים/לוחות שנה. רק מופיעה לי כתובת ואימייל. מה עליי לעשות? האם אני צריכה לשלוח להם אימייל בכדי לקבוע פגישה? ושתי שאלות אחרונות: 1. מה העלות הדרושה להנפקת הדרכון? 2. אילו מסמכים אני צריכה להביא איתי? תודה רבה מראש על התגובה.

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

    עו"ד עמיחי זילברברג,מנהל הפורום

    08:22, 23 באוקטובר 2013

    תהילה שלום רב,

    אחרי שאת בוחרת ארץ ועיר עלייך לבחור ב"passport matters" מצד שמאל למטה. ראי הוראות מדוייקות:

    1. יש להיכנס לאתר הבא: www.e-konsulat.gov.pl
    2. יש לבחור מדינה: ישראל,
    3. יש לבחור שליחות דיפלומטית: תל אביב,
    4. בצד השמאל, בחר: ענייני דרכון,
    5. יש לבחור את מספר המועמדים (1).
    6. יש לבחור תור למספר אנשים הרצוי ("Chcę zarezerwować termin dla ").
    7. יש לבחור תאריך שנוח לך Zarezerwuj termin wizyty)),
    8. מלא את פרטי הקשר שלך: שם, שם משפחה, כתובת, מספר טלפון,דואר אלקטרוני, תיאור (לא חובה),
    9. בחר את סוג הדרכון – דרכון ל-10 שנים.
    10. כתוב את הפרטים אישיים של המבקש. אם אין לך את מספר PESEL בבקשה לכתוב "BRAK NUMERU PESEL".
    11. בחר המשך (Dalej).
    12. לחץ על אישור ((Submit (Zapisz).
    13. שמור את אישור הפגישה - Download (Pobierz potwierdzeniewizyty).
    14. הדפס את האישור.

    עלות כ-530 ש"ח במזומן בלבד.
    עלייך להגיע עם תעודת האזרחות, המסמכים שלך לדרכון (תעודת לידה), 2 תמונות פספורט, דרכון ישראלי + צילום שלו

    בהצלחה

    תגובה
  • 07:33, 20 במרץ 2014

    שלום,
    אני מגיע לשלב 6 בהוראות שנתת ובוחר ב-2 ומיד אני מקבל הודעה שאין תאריכים פנויים ב-31/3/14 ללא אפשרות לקבוע מועד אחר.
    איך ניתן להמשיך?

    תודה

    שחר

    תגובה
  • מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

    עו"ד עמיחי זילברברג,מנהל הפורום

    14:20, 20 במרץ 2014

    שלום,

    כנראה שאין תורים פנויים. בד"כ מתפנים תורים לחודש הבא לקראת סוף החודש. צריך לנסות להיכנס כל יום.

    תגובה
  • 15:38, 6 באוקטובר 2015

    לגבי סעיף 6 מה המשמעות של מספר המועמדים.האם אפשר לקבוע תו אחד לי ולשני ילדיי במכה אחת.אם כן האם כולם חייבים להיות נוכחים או מספיק שאני אגיע עם כל החומר

    תגובה
  • 19:13, 7 בדצמבר 2014

    רק לעדכון המחיר לדרכון ל10 שנים 516ש"ח למבוגר וצריך רק תמונה אחת מיוחדת

    תגובה
  • 08:02, 27 בינואר 2015

    תודה רבה!! המידע ממש מועיל!!

    תגובה
  • 17:14, 16 ביולי 2015

    לעדכן שכל יום שלישי על הבוקר בערך בשעה 8 הם מתפנים תורים חדשים ורק אז אפשר לקבוע תור, בד"כ בשעה 8:30 או 9:00 הכול כבר נתפס וצריכים לחכות עד שבוע הבא

    תגובה
  • 22:35, 24 ביוני 2016

    שלום
    ברשותי תעודת רישום אזרחות פולנית ותעודת לידה פולנית של אימי, אך מעולם אימי אינה הוציעה דרכון,

    1. מה עלי לעשות בכדי על מנת להוציא אזרחות ודרכון פולני לי ולילדי ?
    2. האם ניתן לקדם לבצע פעולה זו באמצעות משרד שמתמחה בנושא ?

    תודה מראש,

    תגובה
  • מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

    עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי,מנהל הפורום

    11:27, 26 ביוני 2016

    שלום ישי,

    לא ברור האם לאמך יש\אין אזרחות פולנית.
    על כל פנים, ניתן לבדוק בעניין שתי שאלותייך ע"י פנייה בייעוץ אישי.

    בברכה,
    ען"ד עמיחי זילברברג

    תגובה
  • 09:15, 5 בספטמבר 2016

    בוקר טוב
    האם אני נדרשת להשאיר את הדרכון הישראלי בשגרירות?

    תגובה
  • מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

    עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי,מנהל הפורום

    13:35, 6 בספטמבר 2016

    שלום שרון

    לא. עלייך לההגיע עם דרכון ישראלי וצילום שלו. הדרכון הישראלי יוחזר אליך באותה עת.

    בברכה,
    עו"ד עמיחי זילברברג

    תגובה
  • מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

    עו"ד עמיחי זילברברג,מנהל הפורום

    08:38, 19 באוקטובר 2015

    שלום תהילה,

    לקביעת תור לשגרירות נוכל לסייע לך. נא פני דרך "יעוץ אישי".
    אגרת השגרירות להנפקת דרכון- כ- 550 ₪ .
    יש להביא תעודת אזרחות מקורית, תעודות פולניות- ת. לידה, ת. נישואין ות. שינוי שם אם רלבנטי. פספורט ישראלי ושתי תמונות לפי הדרישות באתר השגרירות.

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

מנהל הפורום: עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עו"ד עמיחי זילברברג עורך דין מוסמך משנת 1993. בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) מאוניברסיטת שפילד אנגליה.
למידע נוסף

053-9374674 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד לאלפי העולים שעלו מפולין ולצאצאיהם ומטרתו לתת להם ידע כללי בנושא של קבלת אזרחות פולנית, דרכון פולני אירופאי ותהליכי רישום במנהל האוכלוסין הפולני הנדרשים לצורך הגשת הבקשה לדרכון פולני.
תחום זה של אזרחות פולנית הוא סבוך לאור גלגוליו השונים של חוק האזרחות הפולנית מהשנים 1920, 1951, 1962  ו- 2012. כל השינויים הללו בחוק, יש להם חשיבות רבה לגבי זכויות הפונים.
חוק האזרחות הפולנית יצר למעשה 2 סוגים של אזרחיות פולניות. האחת על פיה האזרחות עוברת בירושה לצאצאים והאחרת – לא.
נסיבות חייו האישיות של כל פונה יכולה להשפיע על טיב האזרחות הפולנית לה הוא זכאי, בין אם מהסוג הראשון ובין אם מהסוג השני.
גם התקנות בדבר אופן הגשת בקשות בתהליכים השונים משתנות חדשות לבקרים ויש להתעדכן בהן כל העת.
כל מי שחפצה נפשו  בייעוץ אישי הנוגע לפרטיו האישיים, מוזמן לפנות למומחים בתחום.

אזהרה: אין להסיק בשום אופן מנתונים חלקיים של אדם מסוים שהדבר מתאים גם למקרה אחר שכן שוני קטן שאולי נחזה להיות זניח - יכול לעשות הבדל גדול.