רחל

אזרחות פולנית

שלום רב, אבי עלה לארץ כדי לבנות מדינה (בשנות ה- 30 של המאה הקודמת כמדומני) ולכן וויתר על אזרחותו הפולנית. התחלנו בתהליך החזרה של האזרחות אולם התברר כי משרד הבטחון החליט לרשום אותו למילואים ללא ידיעותו בשנת 1951. כשבאנו להוציא אישור כי אבי לא שירת ולא היה רשום למילואים בצה"ל נדהמנו מהתשובה. האם ניתן לעשות משהו בעיניין זה? איך מבטלים את המכתב האבסורדי הזה? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

רחל שלום, בהתאם לחוק הפולני, גברים אשר שירתו בצבא זר לפני יום 19.1.51 ו/או היו רשומים למערך המילואים לפני תאריך זה, אינם זכאים לקבל אזרחות פולנית. כפועל יוצא מכך, לצערי אף את אינך זכאית לקבל אזרחות פולנית. בברכה, עמיחי זילברברג, עו"ד

רחל

תודה