סיגל

זכאות לאזרחות פולנית

שלום רב, סבי וסבתי מצד אבי נולדו ב-Orodov וב-Sokoli שבפולין בשנת 1900. הם עלו ארצה בשנת 1934, ואבי נולד בחיפה ב-1935. שניהם לא שירתו בצה"ל, ולא ברור לנו האם ויתרו על אזרחותם הפולנית. הם יכול להיות שאנו, צאצאיהם, זכאים לאזרחות פולנית? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אם הסבא נולד לפני 19/01/1901 וקיבל אזרחות ישראלית לפני 19/01/51 הוא לכאורה איבד את אזרחותו הפולנית לפי החוק הפולני. כנ"ל גם הסבתא איבדה את אזרחותה הפולנית ולא ניתן להעבירה לצאצאים. יש לבדוק את תאריכי הלידה המדוייקים של סביך לאור הנ"ל.