יעל גורי

זכאות לאזרחות

שלום אימי נולדה בפולין בעיר רבקה בשנת 1935, עלתה לארץ בשנת 1950. ברשותה תעודת מעבר שהונפקה בפולין כאשר עלתה לארץ. כמו כן אישור על אזרחות פולנית שהונפקה לה ב -2004 בשגרירות הפולנית בארץ. האם אני זכאית לאזרחות פולנית, מה המסמכים שאני צריכה להציג והאם אני מחויבת לעבור מבחן שפה לצורך קבלת האזרחות? תודה רבה, יעל

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום יעל, בהנחה שאימך קיבלה אזרחות ממשרד הפנים הפולני ולא מהנשיא, ניתן להעביר את האזרחות לצאצאים ותוכלי להגיש בקשת אזרחות. אין צורך בידיעת השפה הפולנית.