שרון

אזרחות פולנית

שלום, אבי עלה יחד עם אמו בשנת 1949 כשהוא היה בן 6 (קטין), אמו ויתרה על האזרחות הפולנית, האם בגלל שהיה קטין זה אומר שהוא לא ויתר על אזרחותו? האם אנו זכאים לאזרחות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, הואיל ואביך עלה לארץ כקטין, אזרחותו תלויה בהוריו. אמו אינה זכאית הואיל וקיבלה אזרחות ישראלית לפני 19/01/51. הזכאות יכולה להיות דרך האבא של אביך בתנאי שלא שירת בצבא זר לפני 19/01/51.

שרון

הוא לא שירת בצבא זר אבל לפי מה שידוע לי מי שעלה לארץ לפני 51 ויתר על האזרחות אז אני חושבת שזה מה שקרה...

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

צריך לפנות לקצין העיר ולהזמין אישור על שירותו הצבאי של הסבא. אם הוא לא שירת או היה רשום למערך המילואים לפני 19/01/51, הוא זכאי לכאורה לאזרחות פולנית וכן צאצאיו.