רוני

אפשרות קבלת דרכון פולני

אימי והוריה ילידי פולין (יישוב בשם רצ'ונז). האב נפטר ב - 1945 בדרך מסיביר לפולין בסוף המלחמה. אימי ואימה עלו לארץ ב - 1949. אימי בחיים. אין לנו שום מסמך המעיד על "עברה" הפולני. 1. האם יש לדרך להוציא אזרחות פולנית? 2. אם כן, האם תחול גם על ילדיי? 3.אם כן, כמה זמן עשוי לארוך התהליך ומה העלות המשוערת? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום רוני, אמך איבדה את אזרחותה הפולנית אם בתאריך 19/01/51 היתה מעל גיל 18 וקיבלה אזרחות ישראלית. הזכאות יכולה להיות דרך האבא כפוף להוכחה כי היה אזרח פולני וכי נספה בשנת 1945. במידה ותקבלו אזרחות דרך האבא, ניתן יהיה להעבירה גם לצאצאיכם. לגבי משך הזמן והעלות, העניין תלוי במסמכים שברשותכם ואם אין מסמכים, יש לחפש מסמכים בפולין ובארכיונים בארץ ובינלאומיים כגון ארכיון הצלב האדום.