אלירן

לסבי יש אזרחות פולנית, דודי הוציא לעצמו גם כן. האם אני יכול להוציא מבלי להוציא לאמי?

שלום רב, יש לי את כל המסמכים המעידים על אזרחות ותעודת לידה של סבי בפולין. דודי הוציא לעצמו ולבני משפחתו אזרחות ודרכון גם כן. הבנתי דרך גורם אחר כי אני יכול להוציא דרכון מבלי לערב את אמי אך אני מרגיש שאני מפספס משהו, האם באמת אפשר לדלג על דור? האם יש לשלם עוד כמה אלפי שקלים בשביל אמי גם כן? תודה רבה, אלירן

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אלירן שלום, כעיקרון ע"פ החוק הפולני, במידה ואתה זכאי לקבל אזרחות פולנית, האזרחות ניתנת תחילה ע"י אשרור אזרחות של יליד\ת פולין, במקרה שלך, אשרור אזרחות הסבא. לאחר מכן, יש לאשר אזרחות לדור השני (במקרה שלך, אמא) ואחר כך לדור השלישי וכן הלאה. אם ברצונך לבדוק זכאותך לקבלת אזרחות ללא עלות ניתן ליצור עמי קשר באופן אישי. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג