אורן

האם אני וילדי זכאים לאזרחות פולנית?

שלום, אבי נולד בפולין בשנת 1943 בפשמישל. יש לנו את תאריך הלידה המדויק ואת כתובת המגורים של הוריו, שנולדו וחיו בפולין. אביו נרצח בשואה ואמו התחתנה בשנית. בגיל 3 הוא נכנס לבית יתומים ויש לנו מסמכים המעידים על כך. אני לא יודע בדיוק מתי עלה לארץ, אך הוא התגייס לצה"ל בשנת 1961. כיום, אבי לא מחזיק באזרחות פולנית. האם אני וילדי זכאים לאזרחות פולנית? האם כדי לקבל אותה גם אבי חייב לעשות אזרחות? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, על פניו אביך זכאי לאזרחות פולנית כפוף להמצאת מסמכים המוכיחים את שורשיו הפולניים וכך זכאים גם צאצאיו ללא הגבלת דורות. על אביך לעשות אזרחות ולא ניתן לדלג על דור.