עינת

הוכחת אי שירות בצהל

שלום רב אבי עלה מפולין אחרי המלחמה עם אמו בלבד. אביו - סבי - נספה במחנות, ואין תעודת פטירה שלו. מה הדין במקרה כזה לגבי הצהרה על אי שירות צבאי בצה"ל עבור סבי ? תודה מראש, עינת

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום עינת, יש להוכיח כי סבך נהרג בשואה ע"י כתבי עד ביד ושם או כל מסמך אחר שיכול להעיד על כך. אין צורך לגבי הצהרה שלא שירת בצה"ל מאחר ומעולם לא עלה לארץ. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג

אריה

אביה של אשתי וסבא נולדו בפולין ועלו לישראל בשנת 1951 בחודש אוקטובר. הם עברו את השואה בפולין. הסבתה נפטרה בגטו או באושוויץ (לא ידוע). אביה של אשתי עלה כילד ושירת בצבא ובמילואים בישראל. הסבא לא (היה בן 50 כשעלה). אשתי שירתה בצה"ל ואף היתה בקבע. האם זכאית לאזרחות (ודרכון) פולני? מה הדין לגבי אח של אשתי שללא שירת בצה"ל כלל ואחותה ששירתה רק את שירות החובה? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אם הם עלו באוקטובר 1951 אזי שההגבלות לא חלים עליהם. אם שירתו בצה"ל לאחר 19.1.51 זה תקין. ההגבלה בשירות צה"ל היא בין 14.5.48-19.1.51 שכן אם גבר שירת בתקופה זו, איבד את אזרחותו הפולנית באופן אוטומטי. נראה כי על פניו אשתך זכאית לקבלת אזרחות פולנית. אני מציע לשלוח הודעה לבדיקת זכאות ללא עלות בייעוץ אישי. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג