ערן

אזרחות ארצישראלית מנדטורית

סבי נולד ב - 1906 ועלה ב - 1933 , יש ברשותי תעודות לידה וזהות מקוריות מפולין , ולא שרת בצבא (יש ברשותי מכתב בהתאם) אך כן שרת במשטרה עוד טרום הקמת המדינה וכן לאחריה, התבקשתי להמציא מגנזך המדינה אישור לגבי אזרחות ארצישראלית, מה המשמעות של אזרחות זו והשפעתה על נושא הזכאות היה וסבי אכן קיבל אזרחות מנדטורית טרום קום המדינה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אזרחות מנדטורית אינה שוללת את האזרחות הפולנית ואינה נחשבת כ"אזרחות זרה" לצורך החוק הפולני. מסמכים מגנזך המדינה עשויים להועיל הואיל ובד"כ הם מכילים מידע על השורשים הפולניים של האזרח.