אלין

דילוג דור + קישור מסמכים ישראליים לזיהוי שבוצע

סבתי ז"ל נולדה בפולין והיתה בעלת אזרחות פולנית, ואמי ז"ל נפטרה מבלי שהוציאה אזרחות. האם הזכאות שלי לאזרחות עפ"י הסבתא נשמרה, או שחייבים רציפות בדורות? בנוסף, ככל הידוע לי אחותה של אמי (שאיננו בקשר כיום) ביססה כבר את ההוכחות לאזרחות של סבתא כשהוציאה לעצמה אזרחות פולנית, בעוד כל מה שיש לי זה מסמכים ישראליים (פרטי הזהות של סבתא, תעודות לידה של אמי ושלי וכו') ואת שם נעוריה הפולני של סבתא. האם נדרש להוכיח זהות מחדש, או שניתן על סמך המסמכים הישראליים לקשר לזיהוי הפולני שבוצע כבר לסבתי? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אם דודתך הוציאה אזרחות פולנית לעצמה על בסיס אשרור אזרחות אמה ז"ל (סבתך), על פניו נראה כי גם לך יש אפשרות כזו. ניתן להגיש בקשה להוצאת אזרחות עבורך על בסיס אשרור אזרחותה של אמך ז"ל בתיק שכבר פתחה דודתך בפולין. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג