דני ש.

דרכון פולני, תהליך הבקשה

שלום רב, לאימי (ילידת פולין) היתה אזרחות פולנית אותה קבלה לפני כעשור. אבי היה יליד פולין שעלה בשנות ה-30 ארצה. הוא לא שרת בצהל ויתכן ששרת במשטרה. האם יש מניעה שאקבל אזרחות של פולניה? מה נדרש (אמרו לי שיש להוציא אשור על שרות בצבא עבור אבי, האם גם אני זקוק לאישור זה? במדה שכן איפה ומה נדרש על מנת לקבל אישור על שרות צבאי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אם תפעלי להוצאת אזרחות פולנית על בסיס אביך ייתכן ויש צורך בהוצאת אישור צבאי המעיד כי בין 14.5.48-19.1.51 אינו שירת בצה"ל. אין צורך בקבלת אישור צבאי עבורך. רשמת גם שלאמך יש אזרחות פולנית מלפני כעשור. ייתכן ואם יש לה אזרחות פולנית תקינה, אין צורך להוציא עבורך אזרחות פולנית דרך האבא אלא על בסיס אמך (שוב, במידה ולה יש כבר אזרחות פולנית כפי שציינת). בברכה עו"ד עמיחי זילברברג