מיקי

שלילת זכאות בגין שרות בצה"ל לפני 1951

הורי שאינם בחיים, נולדו בפולין, נישאו בפולין ועלו לארץ ב 1935. האם שלילת אזרחות מאבי בשל שירות בצה"ל משפיעה על אזרחותה של אמי, והאם ניתן לקבל אזרחות לצאצאים מכוח אזרחותה של אימי? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אם אביך שירת בצה"ל בין 14.5.48-19.1.51 הוא איבד אזרחותו הפולנית. עם זאת אין זה משפיע על אזרחותה של אמך. אם הבנתי נכון, אמך עלתה לארץ אחרי שמלאו לה 18 שנה? במידה וכן, גם היא איבדה אזרחותה הפולנית. ע"פ החוק הפולני, נשים שעלו לארץ לפני 19.1.51 ועברו את גיל 18 באותה שנה (1951) איבדו אזרחותן הפולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג