זהבה זידנר

אישור מהצבא על אי שירותו של אבי ז"ל בשנות 49-51

קיבלתי אישור מהצבא שאבי ז"ל יליד 1919 שעלה לארץ במרץ 49 לא שירת בשירות סדיר ולא שירת בתקופה זו במילואים אולם ציינו שב 21.8.50 התייצב לשם רישום וקליטה למערך המילואים. יחד עם זאת יש את האישור שבתקופה מ 15.5.48 ועד 19.1.51 הוא לא שירת בשירות מילוא5ים פעיל. שאלתי האם הרישום הזה יכול לפגוע בסיכוייה של אמי לקבל דרכון פולני?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום אם אביך התיצב לרישום וקליטה במאגרי צה"ל לפני 19.1.51 כפי שציינת אז הוא איבד אזרחותו הפולנית. אם זאת, חוק זה לא נוגע לגבי נשים ולא משפיע על נשים שעלו מפולין. לגבי נשים החוק הפולני אומר שאם הן עלו לארץ לפני 19.1.51 ועברו את גיל 18 באותה שנה (1951) הן איבדו אזרחותן הפולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג.