ענבל

תהליך הוצאת הדרכון הפולני

שלום, קיבלנו אישור אזרחות וכעת אנחנו רוצים להוציא את הדרכון. אנחנו 3 דורות - סבתא אמא ונכדה. למיטב הבנתי, אנחנו צריכות קודם להוציא מספר PESEL - האם לצורך זה קובעים תור באתר של השגרירות? בהכנסת הפרטים לפגישה מבקשים ממני להכניס מספר זה. האם יש צורך לדעת פולנית כאשר מגיעים לפגישה? רק הסבתא יודעת. אם כן, האם אנחנו חייבות לקבוע תור לשלושינו ביחד? או שאפשר לקבוע 3 תורים נפרדים? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, לצורך הוצאת דרכון פולני יש להצטייד במסמכים פולניים מקוריים כגון: תעודת לידה פולנית, תעודת נישואין פולנית ,רישום שינוי שם (במידת הצורך) וטופס בקשה לקבלת דרכון. מס' PESEL מקבלים במעמד קבלת הדרכון הפולני בשגרירות הפולנית ולא לפני כן. לאחר שיש בידייך את המסמכים הפולניים שצוינו לעיל, ניתן לקבוע תור לשגרירות הפולנית לצורך הוצאת הדרכון. השאלה היא איך את מעוניינת להוציא את המסמכים לדרכון, אם דרך השגרירות או באמצעות עו"ד מקצועי. אם דרך השגרירות, יש ליצור עמם קשר ולשאול כיצד הם מסייעים בהמצאת המסמכים הפולניים לדרכון. אם תהיי מעוניינת להוציא המסמכים ולקבוע תור לשגרירות באמצעות עו"ד מקצועי, אשמח לעזור וניתן לפנות ישירות בייעוץ אישי. לשאלתך אם אתן חייבות לדעת פולנית התשובה היא לא. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג