יואב קנצפולסקי

עזרה במילוי הטפסים (בקשה ל-PESEL ולדרכון) בשגרירות פולין בתל-אביב

יש ברשותי מסמך המאשר את אזרחותי הפולנית וכן תעודת לידה מקורית (אדומה), כך שנותר לי רק לקבוע פגישה בשגרירות, נכון? הבנתי שעלי להביא איתי את הפספורט הישראלי שלי, צילום של העמוד הראשון שלו (העמוד עם הפרטים האישיים) וכן שתי תמונות פספורט, לפי הסטנדרט אותו דורשים השלטונות הפולנים. העניין מסתבך מעט עם הפגישה עצמה, בה הבנתי שעליי למלא טופס בקשה למספר PESEL וטופס בקשה לדרכון *בפולנית*. את הטפסים יש למלא בשגרירות, ואין להביא טפסים מלאים מראש מהבית. האם זה נכון? האם צוות השגרירות לא מסייע במילוי הטפסים בפולנית, על אף שהם יודעים שמרבית מבקשי הדרכונים אינם דוברי השפה? תודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום רב, המידע שיש ברשותך הינו שגוי במעט. כן ניתן להגיע לשגרירות הפולנית עם טופס בקשה לקבלת דרכון וכן טופס בקשה לקבלת מס' פסל מוכנים מהבית (הכתובים בשפה הפולנית). יש שיעידו שבשגרירות עוזרים למלא הטפסים ויש שמעידים שאינם מציעים עזרה במילוי הטופס. הנושא שנוי במחלוקת. במידה ותהיה מעוניין, נוכל לסייע ולמלא עבורך את הטפסים בפולנית. ניתן לפנות בייעוץ אישי בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג.