משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדרכון פולניעזרה במילוי הטפסים (בקשה ל-PESEL ולדרכון) בשגרירות פולין בתל-אביב

מנהלי הפורום

עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עו"ד עמיחי זילברברג עורך דין מוסמך משנת 1993. בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) מאוניברסיטת שפילד אנגליה. דור שלישי למשפחת עורכי דין בראשון לציון. בעל משרד עורכי דין המתמחה בתחום האזרחי-מסחרי. עו"ד זילברברג מתמחה בתחומי הנדל"ן וחוזים, ייצוג בבתי משפט, הוצאה לפועל ופשיטות רגל, צוואות וירושות ועוד. כמו כן מתמחה בהשגת אזרחות ודרכון פולני לישראלים בעלי שורשים פולניים המעוניינים בדרכון אירופאי.

קביעת פגישה
0539374674
חזרה לפורום

עזרה במילוי הטפסים (בקשה ל-PESEL ולדרכון) בשגרירות פולין בתל-אביב

יוא
יואב קנצפולסקי

יש ברשותי מסמך המאשר את אזרחותי הפולנית וכן תעודת לידה מקורית (אדומה), כך שנותר לי רק לקבוע פגישה בשגרירות, נכון? הבנתי שעלי להביא איתי את הפספורט הישראלי שלי, צילום של העמוד הראשון שלו (העמוד עם הפרטים האישיים) וכן שתי תמונות פספורט, לפי הסטנדרט אותו דורשים השלטונות הפולנים. העניין מסתבך מעט עם הפגישה עצמה, בה הבנתי שעליי למלא טופס בקשה למספר PESEL וטופס בקשה לדרכון *בפולנית*. את הטפסים יש למלא בשגרירות, ואין להביא טפסים מלאים מראש מהבית. האם זה נכון? האם צוות השגרירות לא מסייע במילוי הטפסים בפולנית, על אף שהם יודעים שמרבית מבקשי הדרכונים אינם דוברי השפה? תודה,

RE:
עו"ד ונוטריון עמיחי זילברברג
עו"ד ונוטריון עמיחי זילברברג

שלום רב, המידע שיש ברשותך הינו שגוי במעט. כן ניתן להגיע לשגרירות הפולנית עם טופס בקשה לקבלת דרכון וכן טופס בקשה לקבלת מס' פסל מוכנים מהבית (הכתובים בשפה הפולנית). יש שיעידו שבשגרירות עוזרים למלא הטפסים ויש שמעידים שאינם מציעים עזרה במילוי הטופס. הנושא שנוי במחלוקת. במידה ותהיה מעוניין, נוכל לסייע ולמלא עבורך את הטפסים בפולנית. ניתן לפנות בייעוץ אישי בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג.