יצחק

אזרחות פולנית למי שנולד בפולין

מבקש לברר את השאלה הבאה: הסבתא נולדה בפולין בשנת 1932 ועלתה לישראל בערך בגיל 3 (1935). היא הייתה נשואה למי ששירת בצה"ל כל חייו. האם היא זכאית לאזרחות פולנית? האם ילדיה/נכדיה זכאים מכוחה לאזרחות פולנית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום יצחק, סבתך אינה זכאית לקבלת אזרחות פולנית. ע"פ החוק הפולני, נשים שעלו לארץ לפני ינואר 1951 ועברו את גיל 18 באותה שנה, איבדו אזרחותן הפולנית. אין קשר לכך שהייתה נשואה למי ששירת בצה"ל. בברכה עו"ד עמיחי זילברברג.