רן

שלום. בקשה לדרכון פולני דרך סבי

סבי נולד ב - 1900 בפולין ועלה לארץ בערך בשנת 1925/6. לא שרת בצה"ל (עד כמה שידוע לי. כן היה בהגנה). אבי יליד פלשתינה א"י. שנפטר לפני כשנתיים. האם יש באפשרותי להתחיל תהליך לקבלת דרכון פולני לי ולילדי

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, ע"פ החוק הפולני, אדם שעלה לארץ מפולין לפני 19.1.51 ועבר את גיל 50 באותה שנה (1951) איבד זכאותו להשבת אזרחות פולנית ולהעבירה לדורות. סבך ז"ל עבר את גיל 50 בשנת 1951 ולפיכך אינך זכאי לקבלת אזרחות פולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג