שי מרדכי

האם הוצאת דרכון פולני לקטין בשגרירות - משמע יש לו גם אזרחות פולנית

שלום עמיחי, לאחר שאישררתי את אזרחותי הפולנית, הוצאתי עבור ילדיי הקטינים תעודת לידה ודרכון פולני בשגרירות בתל אביב (ללא תהליך של אשרור אזרחות גם עבורם). ישנה איזו שמועה, כי כיוון שלא אושררה עבורם האזרחות (בטופס החלטה כפי שיש לי) בגיל 18 הם למעשה יאבדו את זכאותם האוטומטית לאזרחות,ממנה הם נהנים כיום כצאצאי אזרח פולני קטינים. האם זה נכון? האם יש צורך לעשות את תהליך אשרור האזרחות בפולין גם עבורם, או שתעודת לידה ודרכון מספיקים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום אין זה נכון שבגיל 18 הם עלולים לאבד אזרחותם הפולנית אם כי רצוי ומומלץ שכל אדם, גם קטין, יחזיק בתעודת אזרחות פולנית. בברכה עו"ד עמיחי זילברברג