אור

שירות צבאי בצה"ל לפני 1951

שלום, לפי כל הקריטריונים נראה שאנו זכאים לאשרר את האזרחות הפולנית של סבי, הדבר היחיד שחסר לנו זה אישור מהצבא. אחרי שקראתי ככה הודעות של גולשים באינטרנט הבנתי שיש הרבה מאוד אנשים שביקשו את האישור המיוחל מצה"ל והופתעו לגלות שסבם כן היה רשום לצבא למרות שידעו או שנאמר להם שהוא מעולם לא שירת. האם נתקלת במקרים רבים כאלו? זה נראה כאילו שכל מי שעלה לפני 1951 סיכוי מאוד מאוד נמוך שהוא לא היה רשום לצבא. אשמח לתשובתך לפי הניסיון שלך במקרים אלו- האם רבים המקרים שהזכאות נשללה בעקבות שירות צבאי/רישום לפני 1951? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום רב, אכן ישנם מקרים בהם לקרוב המשפחה לא ידוע על שירות צבאי של בן המשפחה שנולד בפולין או לחילופין החזיק בידע מוטעה וכשמקבלים האישור הצבאי מסתמן כי הסב\האב שירתו בצה"ל לפני 19.1.51. כאשר מתקבל אישור על רישום במאגרי צה"ל\ שירות בצה"ל לפני 19.1.51 אותו אדם איבד אזרחותו הפולנית לדורות ולצערי לא ניתן להוציא אזרחות פולנית דרכו. בברכה, עו"ד עמיחי זילבררג