דוד נ

זכאות לדרכון פולני - סבא שעלה בצורה לא ליגלית, ובלי תעודות פולניות

יש לי בעיה: הסבא מפולין עלה לארץ ב1921 עם דרכון מזויף לא על שמו, ואין לנו שום תעודות פולניות שלו כמו דרכון או משהו כזה. הדבר היחיד שיש זה רישום הלידה שלו שהשגנו מהארכיון בפולין, שתואם את שמו, שם משפחתו, שם אביו, ושנת לידתו כפי שהם רשומים שמשרד הפנים בארץ. כמו כן בתו חיה ויכולה לכתוב תצהיר שאביה נולד באותה עיר באותו תאריך. יש גם מידע עקיף כמו כתבות שכתבו עליו בעיתונים בארץ. זה יכול להספיק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, ראשית הזכאות של סבך מותנית בהמצאת אישור מצה"ל לפיו הוא לא שירת בצה"ל לפני 19.01.1951. בנוגע לעליה עם דרכון מזויף, צריך לבדוק את המסמכים שיש בידך וכן לבצע חיפוש מסמכים מקיף בארכיונים בפולין ובארכיונים בינלאומיים. הנך מוזמן לפנות דרך "צור קשר"