מאיר זושנוב

זכאות לדרכון פולני למי ששירת כ"גפיר"

סבא ז"ל של אשתי לא שירת בצבא הישראלי מעולם, אבל הבנתי שהיה "גפיר" (אם הבנתי נכון זה היה משהו שקשור למשטרה הבריטית), לפני קום המדינה (כמובן...) האם העובדה שהיה גפיר שוללת ממנו אפשרות לקבלת אזרחות פולנית? לא ביקשנו עדיין אישור אי שרות בצבא, רוצה לוודא שיש בכלל טעם לבקש כזה אישור קודם. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עקרונית, האישור הנדרש ע"י הפולנים הוא אישור על אי שירות בצה"ל בין השנים 15/05/1948-19/01/1951. אם האישור שתקבל יענה על הדרישות, אני מעריך כי לא צפויות בעיות על הרקע הזה.