עידן דר

קבלת אזרחות פולנית ברטרו

שלום, סבא רבא שלי עלה לארץ מפולין בשנת 1950, והיה מעל גיל 50 בתאריך ה19/01/1951. ע״פ תעודת האזרחות שהוצאנו ממשרד הפנים, הוא קיבל אזרחות ישראלית בשנת 1952 וברטרו על שנת 50. האם זכאי לאזרחות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, עקרונית כל יהודי שעולה לארך מקבל אוטומטית ביום עלייתו אזרחות ישראלית. לכן לא סביר שסבא רבא שלך קיבל אזרחות ישראלית רק ב 1952. אם בכל זאת זה המצב, כנראה שאזרחותו הפולנית לא נשללה.

עידן דר

תודה על התשובה, האזרחות ניתנה בשנת 1952 ברטרו על שנת 1950 מכורח חוק האזרחות משנת 1952 שאומר שמי שעלה לארץ אחרי קום המדינה אזרחותו תיחשב החל מיום עלייתו, על אף שבפועל קיבל אותה רק בשנת 1952 לאחר חוק האזרחות בפולין. האם לדעתך אזרחותו נשללה במקרה הנ״ל או שניתן להתחיל בתהליך? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

תשלח לי בבקשה תעודה המעידה על אזרחות ישראלית לצורך הבדיקה