יוסף חיים

איתור מיקום הלידה של סבי

הי לפני המלחמה גר סבי בטרנוב, ואף נישא שם בשנת 1934, קיים תיעוד בארכיון טרנוב על נישואיו, אולם לא קיים תיעוד על לידתו, איך אני מברר באיזה עיר נולד סבי? (בשביל להשיג תעודת לידה)

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום,אם אין מידע על הולדתו מקרובי משפחה, ניתן לחפש מסמכים גם באתר יד ושם (דפי עד) או בגנזך המדינה. ניתן גם לבצע חיפוש מסמכים בפולין ובארכיונים בינלאומיים כגון ארכיון הצלב האדום (ITS). לפרטים נוספים פנה דרך "צור קשר"

יוסף חיים

תודה על המידע, סבי (סבא רבה) נולד בשנת 1906 בפולין, והתחתן בפולין בשנת 1934, בשנת 1936 נולד בנו (סבי), בשנת 1939 הם ברחו מפולין ללבוב, והוגלו לרוסיה (לא קיבלו אזרחות רוסית), בשנת 1939 הם עלו לארץ, שניהם לא היו בצבא, האם אני זכאי לאזרחות פולנית?

יוסף חיים

סליחה, טעות, עלו לארץ בשנת 1949

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

זכאי כפוף להמצאת אישור מצה"ל לפיו הסבא רבא לא שירת בצבא לפני 19/01/51 ולמציאת מסמכים פולניים המוכיחים את יהדותו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

סליחה לא את יהדותו אלא את שורשיו הפולניים

יוסף חיים

תודה על התשובה, סבא רבה שלי נפטר, וגם סבי, וככל הידוע לי הסבא רבה שלי לא שירת בצה"ל, אבל אין לי את מי לשאול.. איך אני מברר אם היה רשום בצה"ל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

דרך פניות הציבור של צה"ל בטלפון 1111

יוסף חיים

תודה על המענה, ביררתי בצה"ל, ואני צריך תעודות פטירה של סבי ואביו, הצהרה מעו"ד על כך שאין צוואה, ויפוי כח מסבתי (אשתו של סבי), רציתי לשאול, האם יפוי כח של אימי (שהיא גם יורשת של סבי) גם מספיק? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

יוסף שלום, שאלות פרטניות זה לא במסגרת הפורום. הנך מווזמן לצור קשר עם המשרד